PROIECTE PROPRII

proiect-ursusIncepand cu 15 ianuarie 2010, ACDB implementeaza in calitate de partener al Agentiei pentru Protectia Mediului Vrancea, proiectul finantat de Comisia Europeana: LIFE08NAT/RO/000500: “Cele mai bune practici si actiuni demonstrative pentru conservarea populatiei de Ursus arctos din zona central-estica a Carpatilor Orientali”
proiect-lupulCu sprijinul financiar al Rufford Maurice Laing foundation – Rufford small grants am implementat proiectele:
– Lupul si comunitatile locale de la conflict la coexistenta
– Lupii si comunitatile locale din judetul vrancea
Scopul major al proiectelor a fost: Conservarea populatiei de lupi din judetul Vrancea prin implementatrea unor campanii antibraconaj, promovarea sistemelor de garduri electrice ca metode de protectie a stanecor si diminuarea imginii negative a lupilor.
proiecte-turismAsociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) a implementat in perioada 20 aprilie 2012 – 20 septembrie 2012, proiectul: Pe urmele carnivorelor mari din rezervația naturală Tișița. Proiectul a presupus realizarea primei poteci tematice din Parcul Natural Putna-Vrancea. Scopul proiectului este creșterea nivelului de informare al turiștilor prin implicarea lor într-un process interactiv de învățare despre cele trei specii, precum și îmbunătățirea imaginii carnivorelor mari în randul comunităților care împart același habitat cu lupul, ursul și râsul.
proiect-lifeAm fost implicati activ in perioada 2005-2010 la implementarea proiectului Proiectul LIFE Nature, LIFE05NAT/RO/000170 ” „Îmbunatatirea sistemului de protectie a carnivorelor mari din Vrancea”
proiect-life-3Am fost implicati activ in perioada 2002-2005 la implenentarea proiectului Proiectul LIFE Nature, LIFE02/NAT/RO/8576 “Conservarea in situ a carnivorelor mari din judetul Vrancea” este finantat de catre Uniunea Europeana, prin programul LIFE III
orphanProgramul nostru are ca si componenta Centrul de Reabilitare a Puilor de Urs Orfani din Balan Harghita. Fondatorul centrului este Asociatia pentru Conservarea Valorilor Naturii, organizatie partenera cu ACDB in vederea asigurarii pe termen lung a viabilitatii speciei Ursus arctos in Romania.
vidraAsociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice este direct implicata in activitati de monitorizare si conservare a vidrei in Romania. Membrii nostrii s-au implicat pana in prezent in numeroase proiecte de monitorizare si cartare a arealului de distributie a acestei specii si suntem militanti activi pentru conservarea habitatelor acvatice necesare mentinerii starii de conservare a speciei pe termen lung.

COLABORARI

WWFACDB este subcontractor al WWF in cadrul proiectului „Graniţe deschise pentru urşii din Carpaţii României şi Ucrainei”. In cadrul acestui proiect, ACDB este responsabila de capturarea/monitorizarea unor exemplare de urs brun si inventarierea habitatelor populate de acesta specie in vederea stabilirii unor coridoare ecologice Carpaţi în zona de graniţă din Maramureş, între România şi Ucraina
putna-vranceaACDB realizeaza in perioada 2012-2013 inventariere si cartarea speciilor fauna salbatica de interes national si comunitar pe raza Parcului Natural Putna-Vrancea. In cadrul acestui studiu, carnivorele ( urs, lup, ras, vidra si pisica salbatica) ocupa un loc central si fac obiectul unor activitati intense de monitorizare prin tehnici noninvazive (scent stations, wolf howling, intensive transect survive, ADN analizing, etc)
bioregoIntegrated management of biological and landscape diversity for sustainable regional development and ecological connectivity in the Carpathians